Wilt u een bedrijf starten en tegelijkertijd het milieu beschermen? Deze groene bedrijfsideeën helpen u daarbij.
Vandaag de dag zijn consumenten net zo geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als in de producten en diensten van een bedrijf. Dit is vooral goed nieuws voor milieubewuste ondernemers.

We hebben 23 milieuvriendelijke, groene bedrijfsideeën voor het maken van geld en het redden van de planeet op een rijtje gezet.

Wat is een bedrijf in de groene industrie?
Een bedrijf in de groene industrie is een bedrijf dat duurzame materialen gebruikt om zijn producten te maken. Groene industrie bedrijven streven ernaar om zo weinig mogelijk water, energie en grondstoffen te gebruiken en tegelijkertijd de uitstoot van koolstof te verminderen, of ze vinden manieren om deze materialen op een duurzame en milieuvriendelijke manier te gebruiken. Deze zakelijke aanpak minimaliseert de druk van het bedrijf op de natuurlijke hulpbronnen en de bijdragen aan de klimaatverandering. In sommige gevallen, als er afval wordt gegenereerd, wordt het hergebruikt als energie of als grondstof.

Wat is een groen bedrijfsmodel?
Met een traditioneel bedrijfsmodel schetst een bedrijf de grondstofbudgetten, de ontwerpprocessen en de methoden voor de levering van diensten of de distributie van producten. Een groen businessmodel zorgt voor voldoende inkomsten, maar geeft voorrang aan het minimaliseren van de milieu-impact van het bedrijf in plaats van het maximaliseren van de winst. Het kan een beperkt gebruik van fossiele brandstoffen met zich meebrengen, terwijl de nadruk wordt gelegd op de stroomvoorziening door zonnepanelen en andere benaderingen om het energieverbruik drastisch te verminderen.

Hoe start ik een groen bedrijf?
Nu consumenten zich zorgen maken over MVO, is er een groter aantal groene bedrijven ontstaan, maar de problemen die de klimaatverandering met zich meebrengt vragen om veel oplossingen. Om een groen bedrijf te starten, moet u dus eerst een milieuvriendelijke dienst identificeren die niemand in uw markt op dit moment aanbiedt. Denk dan eens aan de mensen die je weet wie je zou kunnen vragen om je team te komen versterken.

Als u uw groene bedrijf start, verander dan uw levensstijl om de waarden en diensten van uw bedrijf te weerspiegelen.

Welke bedrijven zijn milieuvriendelijk?
Milieuvriendelijke bedrijven kunnen bestaan uit outdoor kledingmerken, bedrijven die herbruikbare plastic flessen maken, milieuvriendelijke schoonmaakbedrijven, bedrijven die zonnepanelen installeren, een lokaal recyclingbedrijf, en vele andere potentiële ondernemingen. Als u op zoek bent naar uw eigen eco-vriendelijke, groene industrie bedrijf te beginnen, overweeg dan een van de 23 ideeën hieronder.

 1. 2. Inktvulling bedrijf
  Het starten van een inktvulbedrijf kan niet alleen een zeer winstgevende beslissing zijn, het kan ook een milieubewuste beslissing zijn. U kunt zich afvragen of het bijvullen van inktcartridges het milieu echt helpt, gezien de hoeveelheid papier die elk jaar wordt verspild. Door het hergebruik van oude inktcartridges is er echter minder niet-afbreekbaar afval dat zich op stortplaatsen ophoopt. Papier is nog steeds noodzakelijk in het bedrijfsleven, maar lege inktcontainers niet.
 2. 2. Milieupublicaties

Als je van schrijven houdt, begin dan je eigen milieubewuste publicatie. Uw acties kunnen een groot verschil maken in de wereld. Door populaire mythes te ontkrachten en de waarheid over de wereld waarin we leven te delen, kunt u consumenten helpen om na te denken over hoe hun acties de planeet beïnvloeden.

 1. 3. Groene financiën
  Green finance richt zich op het ondersteunen van lokale projecten op gemeenschapsniveau met de nadruk op duurzame, milieuvriendelijke landbouw. Groene financiering is ook typisch gericht op het bieden van educatieve mogelijkheden, financiering voor artistieke inspanningen en projecten die de lokale ecologie ondersteunen.

Green finance houdt zich bezig met sociale rentabiliteit. Hoewel geldelijk gewin belangrijk blijft, is het doel van groene financiering het ondersteunen van voordelige projecten die waarde bieden aan de lokale gemeenschap en ecologie.

 1. 4. Milieuvriendelijke detailhandel
  Consumentenbeloningenprogramma’s zijn populair onder detailhandelaren, en e-commerce site EcoPlum is geen uitzondering. Met elke aankoop verdienen klanten EcoChipz, die inwisselbaar zijn voor ofwel beloningen ofwel een donatie aan verschillende milieudoelstellingen. Elk verkocht product draagt ook een groene certificering van een derde partij of een gelijkwaardig eco-label.

Naast de verkoop van duurzaam ingekochte producten, produceert EcoPlum ook educatieve content, waaronder maandelijkse kolommen van industrie-experts, lokale groene bedrijfsoverzichten, recyclinginformatie, ecotips en boek- en video-aanbevelingen. Als u overweegt een winkel te openen, overweeg dan om samen te werken met een bedrijf dat dezelfde motieven en waarden heeft als u en uw klanten.

 1. 5. Duurzame bouwmaterialen

Je denkt misschien niet aan de bouw als duurzaam, maar sommige bedrijven leveren nu gerecyclede materialen voor gebruik in projecten als infrastructuurherstel.

Axion, bijvoorbeeld, hoopt met zijn milieuvriendelijke producten de manier te veranderen waarop bedrijven denken over de wederopbouw van de Amerikaanse infrastructuur. De spoorwegverbindingen en -palen van het bedrijf zijn gemaakt van gerecycled plastic dat afkomstig is van consumenten- en industriële toepassingen, in plaats van niet-duurzame materialen zoals staal en beton. Axion werkt momenteel samen met belangrijke partners zoals Long Island Rail Road om de infrastructuur veilig te verbeteren.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *