Op de zogenaamde Heksen-sabbat, de grote vervaldag op de futuresbeurzen, schudde de Dax, die deze week erg sterk was, zijn bescheiden aanvankelijke verliezen op vrijdag van zich af. De leidende index won onlangs 0,32 procent tot 13.711,40 punten en keert terug naar het record van 13.795 punten van februari.

Het Ifo-bedrijfsklimaat voor Duitsland bleek beter dan economen dachten. Beleggers wachten nog op voortgang in de besprekingen over Brexit, een nieuw Amerikaans stimuleringspakket en de start van vaccinaties in de Europese Unie. Een week geleden was de Dax bijna onder de 13.000 gegleden. Na de sterke run komt nu wekelijks een plus van 4,6 procent naar voren. De MDax van middelgrote aandelen bleef vrijdag op recordhoogtes met een stijging van 0,44 procent tot 30.339,48 punten. De leidende Eurozone-index EuroStoxx 50 steeg met 0,4 procent. De titels van 1 & 1 Drillisch met een plus van 4,4 procent vielen bij de individuele waarden op. Ze reageerden op een welwillend bevestigd arbitragerapport in het geschil met Telefonica Duitsland over netwerktoegang. Zelfs als het geschil waarschijnlijk zal voortduren, waren de investeerders verheugd over het feit dat de uitkomst van een ontwerp van oktober werd bevestigd. De prijsaanpassing van Telefonica Deutschland in december 2018 was niet gerechtvaardigd en leidde niet tot betalingsverplichtingen van 1 & 1 Drillisch.

De aandelen van Telefonica Deutschland, waarvan het O2-netwerk 1 & 1 momenteel gebruikmaakt, zijn recentelijk ook met 1,7 procent gestegen. De aandelen van het moederbedrijf van 1 & 1, United Internet, wonnen 3,8 procent. Het feit dat de Amerikaanse pakketdienstverlener Fedex vanwege de onzekerheden als gevolg van de pandemie geen voorspellingen deed voor het huidige boekjaar 2020/21, belette niet dat de papieren van Deutsche Post met bijna een procent toenamen, waardoor ze een van de favorieten in de Dax waren. Het in Bonn gevestigde bedrijf profiteert van de bloeiende e-commerce-activiteiten. En ook Fedex hielp de bloeiende pakketverzending tijdens de Corona-crisis in het meest recente fiscale kwartaal tot aanzienlijk meer omzet en winst. Teamviewer klom sinds september naar een hoogtepunt en won onlangs 2,7 procent. De specialist voor software voor onderhoud op afstand en videoconferenties blijft voor zijn uitbreiding afhankelijk van acquisities.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *