Politiek drijft de industrie De waterstofindustrie is een van de meest veelbelovende industrieën en heeft dit jaar niet alleen veel investeerders geëuforiseerd. Als je naar de huidige ontwikkelingen kijkt, wordt het duidelijk: de euforie op de markt kan nog wel even aanhouden. • Waterstofindustrie heeft een sterk jaar op de aandelenmarkt

• Politieke beslissingen blijven de markt aandrijven • Bedrijven wachten op positief nieuws 2020 Veel vertegenwoordigers van de waterstofindustrie hadden een sterk jaar op de aandelenmarkt. Vrijwel onaangetast door de coronacrisis, die oliemaatschappijen enorm had getroffen, is het aandeel van de marktleider NEL ASA in het afgelopen jaar met meer dan 200 procent gestegen. Andere industriereuzen zoals Ballard Power of PowerCell presteerden ook indrukwekkend in dit historische beursjaar. En het laatste nieuws uit de sector geeft hoop dat de sector nog meer opwaarts potentieel heeft.

Een Amerikaans wetsvoorstel waarmee een Amerikaanse senator bijvoorbeeld de verspreiding van elektrische auto’s met brandstofcelaandrijving in de Amerikaanse staat Washington wil bevorderen, zorgde onlangs voor een goed humeur in de branche. In januari wordt gestemd of kopers van dergelijke voertuigen kunnen profiteren van een belastingvoordeel. Dit zou de koopprikkel voor voertuigen op waterstof moeten vergroten. Industrieondersteunend nieuws kwam ook uit Californië: de Amerikaanse staat is van plan om tegen 2027 ongeveer 115 miljoen dollar op te halen om 111 extra waterstoftankstations te bouwen. Dit zou het Californische tankstationnetwerk uitbreiden tot 200 tankstations. Tegelijkertijd heeft Californië zichzelf nog meer ambitieuze doelen gesteld: in de komende tien jaar loopt de verkoop van voertuigen met benzinemotor af. En de golf van positief nieuws uit de VS stopte daar niet: het Amerikaanse ministerie van Energie heeft onlangs miljoenen beschikbaar gesteld om het onderzoek en de ontwikkeling van door brandstofcel aangedreven vrachtwagens te bevorderen. Een van de begunstigden van dit nieuws is het Amerikaanse bedrijf Plug Power, wat duidelijk tot uiting kwam in de koersontwikkeling: vorige maand won het aandeel Plug Power ongeveer 5 procent, en voor het hele jaar is het pluspunt een volle 700 procent. India houdt ook de ontwikkeling van de industrie in de gaten en maakte onlangs bekend dat het tegen 2030 ongeveer vier procent van zijn energie uit waterstof zou halen. Het land heeft ook US $ 100 miljoen aan financiering aangekondigd voor duurzame energieprojecten.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *