E-books Het is kerstavond en over een paar uur zijn de cadeautjes uitgekomen. Maar wat te doen als er nog cadeaus ontbreken? We hebben een aantal last-minute cadeau-ideeën voor je verzameld. Elk jaar hetzelfde, ineens is het Kerstmis en weer heb je niet nagedacht over wat je je geliefden onder de boom moet zetten. De gehaaste kerstwandeling in het stadscentrum is dit jaar net zo vlak als te dure aankopen bij kraampjes op de kerstmarkt. Als je toch niet zonder cadeautjes voor het gezin in je woonkamer wilt staan, moet je zo snel mogelijk iets bedenken. Dus wat dacht je van een digitaal cadeau?

Boeken zijn altijd een populair kerstcadeau geweest en vaak het laatste redmiddel. Weet je niet wat je weg moet geven? Een boek doet het altijd bij twijfel. Als je ’s ochtends op kerstavond niet in de stationsboekhandel kunt komen, kun je een e-book gebruiken, mits de ontvanger een e-bookreader of tablet heeft. E-books kunnen eenvoudig als cadeau worden gekocht in de online winkels van Thalia * of Hugendubel * door op de gewenste datum een ​​e-mail met een downloadlink naar de ontvanger te sturen. Wat net zo goed werkt als een e-book, is een abonnement op een tijdschrift, vooral omdat je het kunt rijgen op de dag dat de cadeautjes worden gepresenteerd. Neem onderweg naar de ouders snel de actuele uitgave van je favoriete tijdschrift mee bij de kiosk en plaats deze onder de boom ter vervanging van het abonnement, terwijl er al een abonnement op de smartphone was afgesloten op naam van de ontvanger. Het leuke van zo’n abonnement is dat je er het hele jaar naar uitkijkt. De magie van Kerstmis verdwijnt nooit helemaal. Heb je ooit nagedacht over een t3n-abonnement? Nu we het toch over abonneren hebben. Wat dacht je van een abonnement op een muziekstreamingservice zoals Spotify, Apple Music of Deezer? De overgang van de cd naar de wijde wereld van muziekstreaming kan met name voor de oudere generatie mogelijk worden gemaakt. De meesten van hen zullen zeker thuis een apparaat en de nodige internettoegang hebben. De meeste providers kosten rond de tien euro per maand. Met Spotify kunnen cadeaubonnen bijvoorbeeld per e-mail * worden verzonden en direct worden ingewisseld.

Om muziek te kunnen streamen, heb je meestal een app nodig. De wereld van apps is bijna onbeperkt, dus waarom zou je niet gewoon putten uit deze kleurrijke potpourri van applicaties en toegang geven tot een betaalde app? In de iOS app store kunnen apps direct vanuit de store worden weggegeven. Het enige dat nodig is, is het e-mailadres van de ontvanger. Ook kan een gewenste datum voor de verzenddatum worden opgegeven. Het aanbod is logischerwijs beperkt tot betaalde applicaties. Met kerst worden ook vaak vouchers weggegeven. Gewoon dom dat je niet weet wanneer de coronapandemie zo ver kan worden ingeperkt dat alle activiteiten zonder problemen weer kunnen plaatsvinden. Er zijn nog genoeg alternatieven. Hoe zit het bijvoorbeeld met online cursussen? Jochen Schweizer biedt bijvoorbeeld een online kookcursus Italiaans * aan die je gemakkelijk in je eigen keuken kunt volgen. Bij Drawtut is er een tekencursus van vier uur voor geïnteresseerden in kunst. Of wat dacht je van een beginnerscursus bier brouwen? “We geven elkaar dit jaar geen gratis cadeaus.” Een zin die je keer op keer hoort en een die moet worden geaccepteerd. Maar als je elkaar niets wilt geven, kun je toch anderen blij maken. Non-profitorganisaties zoals Oxfam zijn hier perfect voor. Hier kan onder andere drinkwater worden weggegeven, maar ook een hygiëneset of een ezel. De giften komen ten goede aan mensen die worden ondersteund door noodhulp en ontwikkelingsprojecten. Dit benadrukt ook een van de basisideeën van Kerstmis: vreugde delen en naastenliefde tonen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *