De coronapandemie heeft volgens een onderzoek duizenden pubs, bars en restaurants in het VK verwoest. Het komt erop neer dat volgens managementadviesbureau AlixPartners en brancheanalist CGA bijna 6.000 bedrijven zijn gesloten. Dat is ongeveer drie keer zoveel als in 2019. De reden zijn vooral de coronabeperkingen met verboden op feesten en sociale evenementen. “Helaas is het onvermijdelijk dat het nog duizenden zal treffen”, zei Karl Chessell van CGA. De branchevereniging UK Hospitality was gealarmeerd.

“Het verlies van 6.000 bedrijven is een verschrikkelijke slag voor de industrie, maar dat is slechts het topje van de ijsberg als we op koers blijven”, aldus Kate Nicholls, hoofd van de vereniging. Volgens een onderzoek heeft een op de vijf bedrijven geen reserves om februari door te komen. Nicholls vroeg om meer financiële steun, vooral de huren waren een grote last. “Bedrijven in leven houden en banen beschermen is van vitaal belang en zal de sleutel zijn tot herstel na een pandemie”, aldus Nicholls. CGA-expert Chessell was niettemin optimistisch en verwees naar de voortgang van massale vaccinaties. “Mensen willen echt weer uit eten en drinken, en we kunnen er zeker van zijn dat bezoekersaantallen en verkopen zullen terugkeren wanneer de industrie eindelijk weer open kan”, zei hij. De vooruitzichten blijven echter somber. Wetenschappers roepen al op dat bars en restaurants tot minstens mei moeten sluiten. Anders bestaat het risico dat nieuwe besmettingen weer omhoog schieten als restaurants te snel worden geopend.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *