De Britse staalgroep Liberty Steel intensiveert zijn inspanningen om de staaldivisie van concurrent thyssenkrupp over te nemen. Zoals afgesproken heeft Liberty “een bijgewerkt bod ingediend voor de overname van de staalactiviteiten van thyssenkrupp”, bevestigde een woordvoerder van thyssenkrupp maandag. thyssenkrupp zal het aanbod nu “zorgvuldig onderzoeken”. Het “Handelsblatt” had eerder bericht over het bijgewerkte aanbod.

De noodlijdende industriële groep uit Essen wil in maart beslissen hoe ze verder gaat met haar staalactiviteiten. Naast een verkoop heeft CEO Martina Merz ook nog een andere eenhandige benadering van staal onderzocht. De toekomst van de traditionele divisie met ongeveer 27.000 medewerkers zou volgende week ook een onderwerp moeten zijn op de online algemene vergadering van de Groep. thyssenkrupp publiceerde onlangs dieprode cijfers in de staalsector. Het boekjaar 2019/2020, dat eind september 2020 eindigde, sloot de staaldivisie af met een verlies van bijna een miljard euro. Liberty heeft afgelopen oktober zijn aankoopbod openbaar gemaakt, maar zonder details te geven. Het Britse bedrijf heeft sinds december de boeken van thyssenkrupp Steel kunnen inkijken en inzicht gegeven in de belangrijkste bedrijfsgegevens van de staaldivisie. Het aankoopbod door de Britten heeft tot dusverre een duidelijke afwijzing van de werknemersvertegenwoordigers bij thyssenkrupp opgeleverd. IG Metall dringt aan op deelname van de staat. Liberty-eigenaar Sanjeev Gupta vertelde het “Handelsblatt”: “thyssenkrupp heeft uitstekende locaties met zeer goede medewerkers.” In het geval dat hij een verhuizing krijgt, moeten de Krupp-fabrieken hun assortiment uitbreiden onder de paraplu van Liberty.

Via XETRA verliezen thyssenkrupp-aandelen momenteel minimaal 0,04 procent tot EUR 9,55./hff/DP/stwESSEN (dpa-AFX)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *